Over deze website

Welkom op de website over allergieën!

Zo’n 25% van de Nederlandse bevolking lijdt aan een of andere vorm van allergie. Een behoorlijk percentage dus. Allergieën zijn vooral een probleem in de westerse maatschappij en een van de oorzaken hiervan is een overdreven hygiëne. Een allergie is eigenlijk een reactie van het immuunsysteem op bepaalde stoffen uit de omgeving. Omdat dit immuunsysteem niet zoveel in aanraking komt met vreemde stoffen gaat het op bepaalde stoffen overdreven reageren om het lichaam te beschermen. Het gevolg hiervan is dat veel mensen hierdoor allerlei klachten krijgen of ziek worden.

Op deze website kom je te weten welk soort allergieën er bestaan en wat de symptomen zijn van deze allergieën. Zo kunnen er door het inhaleren van bepaalde allergenen vervelende symptomen opduiken of kunnen ook bepaalde voedingsstoffen allergische reacties veroorzaken. Ook als de huid in contact komt met bepaalde stoffen kan het lichaam hierop allergisch reageren.

Er wordt speciale aandacht besteed aan twee veel voorkomende allergieën: hooikoorts en allergie aan huisdieren.

Verder krijg je op deze website ook enkele tips mee hoe je het best met allergieën omgaat.

Allergieën kunnen vrij vervelende symptomen geven, maar zijn in de meeste gevallen niet gevaarlijk. Toch kan het lichaam door een overdreven allergische reactie in een anafylactische schok geraken. Wat dit juist is en wat je moet doen als iemand in een anafylactische schok dreigt te gaan kom je op deze website ook te weten.

Tot slot wordt er ook nog aandacht besteed aan enkele veel voorkomende allergieën bij kinderen.

Alvast veel leesplezier!